Teknikträning tisdag 30 augusti

Teknikträning 30 aug
 
Samling vid Hamptjärnstugans parkering; se http://kartor.eniro.se/m/xtZAc.
 
Senaste tid för att kartutlämning är 18.15. Kartor i A4-storlek i skala 1:10000 (en svart övning i skala 1:5000), ekvidistans 5 m. Ta med plastficka till kartan. Stora skärmar, inga kontrollbeskrivningar.
 
Orange/röd nivå: Uppvärmningsslinga 1,6 km med skuggning till startpunkt för teknikslingor. Uppvärmningsslingan är ”gafflad”, så flera kan starta samtidigt. Teknikslingorna fokuserar på förlängning/förenkling; sammanlagd längd 1,8 km, men med möjlighet till avkortning. Gemensam teoretisk presentation av förlängnings/förenklings-övningen görs innan start. Kom i tid! Efter genomförande av uppvärmnings- och teknikslingan finns möjlighet att även pröva på en vägvalsövning (gärna parvis) som är 1,7 km med start och mål vid parkeringen.
 
Violett/svart nivå: Uppvärmningsslinga 1,6 km till startpunkt för teknikslingor. Uppvärmningsslingan är ”gafflad”, så flera kan starta samtidigt. Teknikslingorna fokuserar på utgångsriktning från kontroll; sammanlagd längd 2,2 km, men med möjlighet till avkortning. Startpunkten för sista ”utgångsriktningsslingan” är också startpunkt för en kurvbildsövning för svart nivå; kurvbildsövningen är 1,3 km och genomförs på roterad kurvbildskarta i skala 1:5000. Efter genomförande av ovanstående teknikslingor finns möjlighet till en tempobetonad vägvalsövning (genomförs gärna parvis) som är 1,7 km med start och mål vid parkeringen.
 
Välkomna hälsar Umeå OK

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *